joi, 26 mai 2011

Articol informativ

Sper să nu vă speriaţi, sau suparaţi pe mine. Deoarece nu am timp suficient pentru scris, am preferat să postez deocamdată doar pozele ciupercilor otrăvitoare sau necomestibile. Promit însă ca în timp să revin cu informaţii mai cuprinzătoare pentru fiecare în parte. Am procedat astfel din dorinţa de a vă fi de folos, acum că a sosit deja timpul ciupercilor. Succes la cules şi mai ales la identificat corect ciupercile!
P.S. Eu nu am consumat niciodată ciupercile clasificate OTRĂVITOARE SAU NECOMESTIBILE.

10 comentarii:

  1. buna ziua!
    as dori si eu sa aflu cate ceva despre niste ciuperci care au aparut in gradina peste noapte. nu stiu daca are vreo importanta, dar pomii de langa sunt corcodusi si de anul trecut au facut din loc in loc pastai in loc de corcoduse
    http://dl.transfer.ro/ciuperci-transfer_RO-17jun-ff342c.rar

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea Irina, e greu să dai un verdict doar privind pozele. Am nevoie de ajutorul tău. Vreau să-mi spui in primul rând cum miroase acea ciupercă. Aş mai avea nevoie de detalii privind consistenţa cărnii din pălărie şi a celei din picior şi dacă se poate o poză cu o ciupercă mai bătrână. Privind pozele înclin să cred că e vorba de Coprinus micaceus, dar mi-e frică să nu avem de-a face cu Inocybe fastigiata care provoacă intoxicaţii grave. Te aştept cu detalii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru raspuns, chiar eram curioasa.Din pozele pe care le-am vazut pe internet seamana destul de bine cu Coprinus micaceus. Din pacate nu pot sa va dau toate detaliile pe care le cereti pentru ca ciupercutele au disparut la fel de repede cum au aparut. In ziua urmatoare aparitiei nu mai erau, se uscasera.Palaria era de aprox dimensiunile unei monede de 10 bani, poate chiar mai micuta, iar mie mi s-a parut destul de moale.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu multă plăcere, dragă Irina!

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte interesant blogul .. sper sa mai postezi si alte articole despre ciuperci

    RăspundețiȘtergere
  6. Promit să mai postez. Momentan sunt puţin ocupată cu revenirea la serviciu şi noua mea pasiune: bijuteriile din Fimo. Vă asigur însă că pasiunea pentru ciuperci moare doar odată cu mine :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Luise,stangace cum sunt nu reusesc sa comunic asa cum as dori.N-am vazut unde e intrarea pentru comentarii.
    Incerc,aici

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai nimerit bine dora01. Te aşteptăm cu plăcere.

    RăspundețiȘtergere
  9. draga Louise as vrea sa te intreb ceva ,ai putea sa-mi spui daca ciuperca gasita de mine care ar semana cu amanita caesarea doar ca este un galben intens carnea ei, cu un miros de ciuperca de camp este comestibila.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sincer sunt prea putine informatii ca sa pot da un raspuns, dar daca vrei sa te lamuresti poti citi articolul despre Amanita Caesarea. Da ea are carnea putin galbena, dar doar putin pe margini, ca aici http://www.fungipedia.fr/champignons/basidiomycota/agaricales/47-amanita-caesarea.html#. Sper sa-ti fie de folos.

    RăspundețiȘtergere