miercuri, 16 martie 2011



Uraaa, a venit primăvara! Se spune că oamenii îşi aleg câinele care le seamănă ca temperament. Se poate. Nu o să spun acum ca regulă generală, dar se pare că la mine funcţionează : te defineşte ceea ce îţi place, ce te pasionează. Să vă dau un exemplu : ador ciupercile şi cactuşii. Ei bine, cred că pot spune că la prima vedere am "ţepi" ascuţiţi ca un cactus; dar dacă ai răbdare să mă cunoşti, pot fi drăguţă şi gingaşă ca o floare de cactus. Vă spun imediat în ce fel cred  că semănăm eu şi ciupercile. Îmi place foarte mult soarele, dar prefer să stau mai la umbră (ca şi marea majoritate a ciupercilor), îmi plac toate anotimpurile, dar prefer iarna doar la început atunci când încă mai supravieţuiesc unele ciuperci. Cam de la începutul lui ianuarie am impresia că intru în amorţeală (dacă aş putea, probabil aş hiberna şi eu ca urşii), iar odată cu venirea lunii martie încep şi eu să mă dezmorţesc , să prind viaţă. Deci sper să vă bucuraţi : sunt din nou pe baricade (am vrut să scriu pe calculator, dar era o imagine prea comică)! Vine primăvara, vin şi ciupercile, deci trebuie să încep şi eu din nou să scriu cu mare plăcere despre ele. Pe foarte curând, cu drag!
P.S. Iată şi poze cu cea mai târzie ciupercă : Flammulina velutipes (sus) şi cea mai grăbită ciupercă :Verpa bohemica (jos).



2 comentarii:

  1. Flammulina creste din abundenta pe lemn de salcim si rachita lemn uscat si putrezit. O consum pregatita cu ceapa prajita cu un pic de zarzavat apoi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi fac mare placere comentariile. Mai ales ca aduc un plus de informatie.

    RăspundețiȘtergere