Chiar daca nu prea mai era comestibilă, era prea frumoasă ca să nu o fac fotomodel.
E superbă, nu-i aşa? Din nefericire când e aşa de portocalie, înseamnă că e deja cam bătrână pentru a fi mâncată.
E comestibilă când e foarte tânără si galbenă peste tot. Am găsit-o după o ploiţă. Oricât am umblat prin pădure nu am reuşit să găsesc nici un alt fel de ciuperci.
O să vă spun un secret, dar să nu afle nimeni : ).
De la ciuperca asta minunată am învăţat să o cultiv direct la ea acasă. Nu glumesc deloc ! E suficient să o găseşti prima dată, pentru că după prima "recoltare" nu trebuie decât să aştepţi ploaia. Cam a treia zi după ploaie te poţi duce liniştit să o recoltezi din nou, şi iar aştepţi ploaia şi tot aşa până dă îngheţul.
Nu e minunată, extraordinară, fabuloasă, NATURA ?
foarte gustoase,am gasit pe malul muresului un ciot de salca(enorma) cu vreo 15kg de bureti pe ea,are o aroma superdelicata!
RăspundețiȘtergereTocmai am mancat si eu sub forma de pene e super buna mai ales ca eu nu prea mananc nici un fel de carne iar asta seamana poate e chiar mai gustoasa ca pieptul de pui.Acuma vreau sa incerc si pe gratar.
RăspundețiȘtergereSi eu tot de pe malul Muresului am gasit.
RăspundețiȘtergereSa-ti fie de bine ! Sper ca ti-ai "facut abonament" :) Sa ne spui si noua cum sunt pe gratar .
RăspundețiȘtergeresi eu am gasit o portie :)) la tigaie un catel de usturoi patrunjel si ardei iute :)
RăspundețiȘtergereSalut, foarte tare site-ul , ma bucur sa vad oameni interesați de bureti , mai ales de urechiusi :) . La noi in Hunedoara nu s au facut , dar speram la anul :)
RăspundețiȘtergereP.S. ( astept sa scrieți in continuare ) :)
Foarte, foarte bună. Și cei care nu au încredere în cele culese din natura au mâncat și acum nu mai scap de ei sa le mai aduc
RăspundețiȘtergereCum se conserva iasca galbena?.
RăspundețiȘtergere