miercuri, 17 octombrie 2012

Poze şi secrete cu Iasca Galbenă

Chiar daca nu prea mai era comestibilă, era prea frumoasă ca să nu o fac fotomodel.

 E superbă, nu-i aşa? Din nefericire când e aşa de portocalie, înseamnă că e deja cam bătrână pentru a fi mâncată.
 E comestibilă când e foarte tânără si galbenă peste tot. Am găsit-o după o ploiţă. Oricât am umblat prin pădure nu am reuşit să găsesc nici un alt fel de ciuperci.
O să vă spun un secret, dar să nu afle nimeni  : ).
De la ciuperca asta minunată am învăţat să o cultiv direct la ea acasă. Nu glumesc deloc ! E suficient să o găseşti prima dată, pentru că după prima "recoltare" nu trebuie decât să aştepţi ploaia. Cam a treia zi după ploaie te poţi duce liniştit să o recoltezi din nou, şi iar aştepţi ploaia  şi tot aşa până dă îngheţul.

Nu e minunată, extraordinară, fabuloasă, NATURA ?

6 comentarii:

  1. foarte gustoase,am gasit pe malul muresului un ciot de salca(enorma) cu vreo 15kg de bureti pe ea,are o aroma superdelicata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai am mancat si eu sub forma de pene e super buna mai ales ca eu nu prea mananc nici un fel de carne iar asta seamana poate e chiar mai gustoasa ca pieptul de pui.Acuma vreau sa incerc si pe gratar.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu tot de pe malul Muresului am gasit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa-ti fie de bine ! Sper ca ti-ai "facut abonament" :) Sa ne spui si noua cum sunt pe gratar .

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu am gasit o portie :)) la tigaie un catel de usturoi patrunjel si ardei iute :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut, foarte tare site-ul , ma bucur sa vad oameni interesați de bureti , mai ales de urechiusi :) . La noi in Hunedoara nu s au facut , dar speram la anul :)
    P.S. ( astept sa scrieți in continuare ) :)

    RăspundețiȘtergere